Joia trecută, timp de trei ore, am participat la workshop-ul care mă ajută să scriu aceste rânduri: mi-e tot mai clar cine sunt și ce vreau. Și mi-e tot mai drag de mine. 

Pe Cristina o știm mulți din online, scrie pe www.cristinaotel.ro și este unul dintre cei mai prezenți și prolifici bloggeri de parenting din țara noastră, freelancer, trainer și coach. Am avut șansa să o cunosc recent și față în față, la Pinguinii, ca să discutăm despre cum putem ajuta împreună mamele să fie mai bine cu viața și cariera lor…Dar la cursul ei LIFE DESIGN, pe care l-a organizat recent, m-am înscris din curiozitate. Am vrut să înțeleg ce înseamnă Life Design în accepțiunea Cristinei și ce propune ea, ca să pot deveni arhitectul și designerul vieții mele începând de azi, aici, în România.

Am petrecut trei ore într-o sală cu zeci de oameni și cu toate astea, m-am simțit foarte conectată cu mine. Am râs, am făcut exerciții, am pus întrebări, iar Cristina ne-a pus multe întrebări, la rândul ei, așa cum și trebuie să facă un coach experimentat. Ah și am desenat, un exercițiu ilar pentru adulți fără talent la desen. De ce? Fiindcă a trebuit să desenăm persoana de lângă noi.

Am intrat în curs cumva cu temele făcute. Am făcut ședinte de coaching de viață și de business în trecut, mi-am pus valorile pe hârtie, mi-am schițat misiunea și viziunea…cu toate astea, aseară momentul AHAnu a întârziat să apară. De fapt, momentele, fiindcă au fost două. Primul, eu vreau să aduc bucurie oamenilor, să le dau putere și să le transmit din optimismul meu. Să îi ridic și să îi ajut să zâmbească e ceea ce îmi doresc. Cu accent pe femei și mame, fiindcă avem mare nevoie de sprijin și afirmații pozitive în viața noastră după ce dăm naștere, unele detalii pe care doar în calitate de mame le putem înțelege…Atunci de ce mă definesc ca mompreneur, mamă-antreprenor, când de fapt ceea ce îmi doresc e să fiu Manuela, femeia veșnic optimistă? Urmează, firesc, un (life) re-branding.

Al doilea moment AHA a fost identificarea provocării, problemei care m-a determinat să mă înscriu la workshopul Life Design. Nemulțumirea principală, aspectul acela evident care stăruia în viața mea, dar până aseară nu reușisem să îi dau nume. CONSISTENȚA. Mai precis, lipsa consistenței în ceea ce fac. Știu ce am de făcut, știu unde vreau să ajung, încep să fac demersuri în acest sens însă nu continui. Trebuie să îmi controlez mai bine propriile obiceiuri. Am început cu un pas mic astăzi, acela de a schimba ceva în rutina mea de dimineață. M-am trezit mai devreme – la ora 4. O să continui să fac asta, ajustând ora de trezire conform cu ceea ce îmi transmite corpul. Când toată casa doarme, voi avea mereu timpul meu. Sunt o persoană matinală de fel, nu am nevoie de mult somn, deci…de ce nu?

Principalele teme despre Life Design cu care am rămas:

  • LD e pentru cei care vor o schimbare. E ok să nu îți dorești asta, la fel cum e în regulă să vrei să îți schimbi de mai multe ori viața.
  • Este despre noi, făcut de noi. Nu poate face altcineva Life Design pentru noi.
  • Nu există rețetar pentru Life Design. Ca să avem succes, trebuie să încercăm.
  • LD este despre viața trăită cu sens, viața împlinită. În acord cu credințele, valorile, emoțiile fiecăruia. Nu este despre alții, nici măcar nu e despre trecut. Este despre aici, acum și viitor.
  • Este un proces care se întâmplă în mai multe etape, astfel încât poate dura și câțiva ani. Cine pornește pe acest drum, e bine să fie conștient de asta.
  • Probabil că procesul schimbării va fi greu, anevoios, dar merită și la final oricum ar fi ne vom ridica. Recompensa de la capăt va face traseul suportabil.
  • Ca să putem ști ce avem de făcut, trebuie să stăm în primul rând de vorbă cu noi înșine. Să deprindem practica introspecției și eventual, meditația. După ce suntem bine cu ceea ce găsim în interior, suntem pregătiți să trecem la acțiune.
  • E util să învățăm să cerem feedback, și să nu ne temem de cel negativ (ca fost om de corporație, acum îmi vine să zâmbesc scriind asta…dar cât de puțin suntem pregătiți să acceptăm feedback negativ la birou?)
  • Ce se află la capătul procesului de Life Design? Fericirea. Împlinirea. Sensul nostru.

Ce anume trebuie să faceți puteți afla de la Cristina, la viitoarele ediții Life Design, nu vreau să stric toată surpriza. Dacă se vor organiza tot la Commons Unirii joi sau vineri, veți avea șansa (cum am avut-o eu, am stat la fereastră), să vedeți live fântânile dansatoare din Piața Unirii. Eram sceptică, dar recunosc că mi-au plăcut. Mai ales fundalul lor sonor, care a răzbătut până la noi. Chiar la momentul concluziilor finale, fântânile au „cântat” You Rise Me Up. Dacă nici ăasta nu un semn că universul ne vorbește…

Mai multe despre workshop-ul Life Design al Cristinei, găsiți aici.

Să fim bine!

 

0 comentário(s)